گورباچف به اتهام قتل محاکمه می شود - RT روسیه و اتحاد جماهیر شوروی سابق
این شکایت توسط بستگان برخی از کسانی که در آخرین روزهای اتحاد جماهیر شوروی کشته شدند، تنظیم شد
خانواده شش نفری که در بحبوحه سرکوب شوروی علیه دولت حامی استقلال لیتوانی جان خود را از دست دادند، در ویلنیوس، پایتخت، علیه آخرین رهبر شوروی، میخائیل گورباچف، شکایت کردند.
این شکایت که در روز پنجشنبه در سی و یکمین سالگرد این رویداد تنظیم شد، به دنبال خسارات فاش نشده به دلیل شکست ادعایی این پیرمرد 90 ساله در آن زمان در توقف عملیات توسط نیروهای شوروی است.
ما شواهدی ارائه کردهایم که نشان میدهد رئیسجمهور وقت ارتش را کنترل میکرد، اما برای جلوگیری از فعالیتهای مجرمانه برنامهریزیشده اقدامی نکرد و جنایت بینالمللی را در حین انجام آن متوقف نکرد». اعلامیه گفت
اقدام قانونی "هدف دارد گورباچف، بالاترین مقام شوروی را مسئول قتل عام 13 ژانویه بداند." در بیانیه بستگان گفت.
ویلنیوس در سال های اخیر تلاش کرده است تا بازیکنان کلیدی را در رویدادهای به اصطلاح ژانویه تعقیب کند. در سال 2019، دادگاه لیتوانی، دیمیتری یازوف، وزیر دفاع وقت شوروی را به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت مجرم شناخت. او به 10 سال غیابی محکوم شد "تمرین تجاوز شوروی."
قبلاً تلاش هایی برای احضار گورباچف به دادگاه در مورد سرکوب سال 1991 صورت گرفته بود که شکست خورد. در سال 2016، دادگاه منطقه ویلنیوس حکم داد که رهبر سابق باید محاکمه شود و رئیس آن، آینورا کورنلیا ماتسویچنه، گفت که هر کسی که اطلاعات مهمی در این پرونده داشته باشد میتواند به عنوان شاهد احضار شود.
در وقایع ژانویه 1991 - که معمولاً از آن به عنوان یکشنبه خونین یاد می شود - 13 معترض هنگامی که نیروهای شوروی در ایالت بالتیک مستقر بودند و چندین تأسیسات استراتژیک در ویلنیوس از جمله برج تلویزیون را تصرف کردند، کشته شدند. در جریان ناآرامی ها یک نفر نیز بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست داد و بر اساس برآوردهای مختلف بین 600 تا 700 نفر مجروح شدند.
این رویداد پس از اعلام استقلال از اتحاد جماهیر شوروی و تصویب قانون احیای کشور لیتوانی رخ داد که مقامات شوروی آن را به عنوان نقض قانون اساسی محکوم کردند.
استونی، لتونی و لیتوانی آخرین کشورهایی بودند که به اتحاد جماهیر شوروی پیوستند. ویلنیوس اولین جمهوری بود که استقلال خود را اعلام کرد. روابط بین روسیه و لیتوانی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تیره شده است، زیرا این کشور بالتیک در سال 2004 به همراه تالین و ریگا به بلوک نظامی ناتو به رهبری ایالات متحده پیوست.
شما می توانید این داستان را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید:
[ad_2]