ورق سیاه را بیشتر بشناسید

ورق سیاه را بیشتر بشناسید ورق سیاه در ۲ نوع ورق سیاه صنعتی و ورق سیاه معمولی و در استانداردهای مختلف تول

توسط HALOHEKAYATHA در 28 آذر 1401

ورق سیاه را بیشتر بشناسید

ورق سیاه در ۲ نوع ورق سیاه صنعتی و ورق سیاه معمولی و در استانداردهای مختلف تولید می شود که این مجموعه تنها در نوع معمولی آن استاندارد st ۳۷ را و در نوع صنعتی آن استاندارد st ۵۲، A۲۸۳ – GR C، A۲۸۵-GR C، A۵۱۶ –GR ۶۰ ,۷۰ را فروش دارد.

انواع ورق سیاه چیست؟

انواع ورق‌ سیاه، به دو دسته معمولی و صنعتی، تقسیم می‌شوند که ساخت و تولید هر کدام، با کمک تکنولوژی‌های متفاوتی انجام می‌گیرد. برای مثال، ورق سیاه معمولی با استاندارد ST37 تولید می‌شود و بیشتر برای ساختن سوله‌ها و ساختمان‌سازی کاربرد دارد. از سوی دیگر کاربرد ورق سیاه صنعتی در صنایعی همچون سدسازی و پتروشیمی بیشتر است. از آنجا که این نوع ورق، کربن کمی در ساختار خود دارد، به فولاد نرمه نیز شناخته می‌شود. این مقطع فولادی به دلیل نرمی انعطاف‌پذیری و شکل پذیری بالایی دارد.

استاندارد st52 ورق سیاه، در گروه ورق سیاه صنعتی قرار می‌گیرد. ورق‌های سیاه، نسبت به انواع ورق روغنی، ضخامت کمتری دارند و برای ساخت آن‌ها دمای تختال‌ها به ۱۲۸۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. گرچه ورق سیاه st52 مشابه st37 از نوع کم کربن می‌باشد، اما به دلیل حضوری عناصر آلیاژی، هرچند ناچیز، استحکام بالاتری دارد. این مسئله باعث کاهش انعطاف‌پذیری نیز می‌شود.

ورق سیاه ST37 و ورق سیاه ST52 وزن کم و مقاومت بالایی دارند و دامنه کاربرد آن‌ها وسیع است. ورق سیاه برشی با کمک دستگاه برش گیوتین، برش پلاسما، هوابرش و … به سفارش مشتری، برش داده می‌شود. به ورق سیاهی که با این روش تولید شود، ورق سیاه برشی گفته می‌گویند. از آنجا که می‌توان با این روش، ورق‌ها را در اندازه‌های دلخواه برش داد، کاربرد ورق سیاه برشی گسترده‌تر شده است. از ورق سیاه برشی در تولید تیرآهن، تیرچه، سازه‌های مربوط به پل، میلگرد و … استفاده می‌شود.

عوامل موثر بر قیمت ورق سیاه

قیمت ورق سیاه عامل تابعی است از فاکتورهای مختلفی که در ادامه آن‌ها را ذکر خواهیم کرد.

عرضه و تقاضا

توازن عرضه و تقاضا میان مشتریان و تولیدکنندگان، یکی از فاکتورهای موثر بر تعیین قیمت انواع ورق‌ سیاه به شمار می‌رود. در سال‌های اخیر تقاضا برای ساخت محصولات فولادی در کشور افزایش یافت. از همین جهت، تولید شمش‌های آهن رایج شده است. توازن برقرار کردن بین تولید و تقاضای شمش آهن باعث ثبات بیشتر قیمت ورق‌های فولادی در بازار آهن‌آلات خواهد شد. لازم است بدانید که عامل عرضه و تقاضا در بورس شمش، بر قیمت آن تاثیر خواهد داشت.

مسائل سیاسی روز و نوسانات نرخ ارز

این عامل یکی از فاکتورهای تعیین‌کننده قیمت ورق‌های فولادی محسوب می‌شود و اهمیت فراوانی دارد. این امر موجب شده تا کنترل نرخ ارز به‌خصوص دلار، در هر ساعت از شبانه‌روز برای فعالان حوزه آهن‌آلات به یک دغدغه تبدیل شود. همان‌گونه که می‌دانید، نرخ دلار آمریکا مستقیما با شرایط سیاسی روز دنیا ارتباط دارد.

تاثیر تورم جهانی

یکی از عواملی که بر میزان تولید ورق‌های فولادی و قیمت آن‌ها موثر است، افزایش قیمت‌ها در سطح جهانی خواهد بود. برخی از متریال اولیه و دستگاه‌های تولید ورق‌های سیاه، از خارج کشور وارد می‌شوند که این عامل نیز، قیمت ورق‌های سیاه را دستخوش تغییر می‌کند. یکی از مهم‌ترین موادی که قیمت نهایی ورق سیاه را تعیین می‌کند، سنگ آهن است؛ قیمت سنگ آهن در سطح جهانی ممکن است دستخوش تغییر شود و در بازه‌های زمانی متفاوت، قیمت ثابتی نداشته باشد.

تولیدات سنگ آهن

سنگ آهن متریال اولیه و پایه ساخت ورق‌های سیاه به شمار می‌رود. از همین جهت در قیمت ورق سیاه موثر خواهد بود. کشورهایی که معادن سنگ آهن دارند، در افزایش یا کاهش تولیدات و صادرات خود تغییر ایجاد می‌کنند. همین امر مسبب تغییر قیمت سنگ آهن در سطح جهان خواهد شد. تولید فولاد در داخل کشور نسبت به تقاضا پایین‌تر بوده و تقریبا نیمی از نیاز بازار روز را تامین خواهد کرد. بنابراین لازم است که نیم دیگر از خارج کشور وارد شود. مجموعه این عوامل سبب می‌شوند تا صادرات و واردات جهانی ورق سیاه یا سنگ آهن با چالش‌های متعددی مواجه گردد.

هزینه حمل‌ونقل

فاکتورهای مختلفی می‌توانند هزینه نهایی حمل‌ونقل محصولات فولادی را تعیین کنند. این فاکتورها عبارت‌اند از:

  نوع محصول صادراتی

  آب‌‌وهوای مسیر؛ برای مثال در فصل بهار کشور روسیه محصولات کشاورزی خود را به کشورهای دیگر جهان صادر می‌کند که این عامل باعث افزایش تقاضا برای کشتی، لنج‌های باری و قیمت حمل‌ونقل دریایی خواهد شد.

 

استاندارد ورق سیاه

اگر در حرارت بالا، ورق‌هایی فولادی با رنگ سیاه و مات تولید شوند، به آن‌ها ورق سیاه گفته می‌شود‌. برای ساخت تانکر، کشتی‌های نفتی، مخازن و در حوزه‌های ساختمانی، از ورق‌های سیاه استفاده می‌کنند. فولادهایی با آلیاژ st52 و st37 برای ساخت ورق‌های سیاه به کار می‌روند. بعد از اینکه تختال‌ها در کوره مواد مذاب حرارت داده می‌شوند، باید آن‌ها را از غلتک‌های نورد عبور داد تا ضخامت ورق کاهش پیدا کند و طول آن افزایش یابد. بعد از این مرحله، ورق سیاه را مجددا با دمای ۱۲۸۰ درجه سانتی‌گراد، حرارت می‌دهند و با آب پوسته‌زدایی می‌کنند. این روند باعث می‌شود تا ۷۵ درصد ضخامت ورق از بین برود و عرض آن افزایش پیدا کند. دو مرحله نهایی تولید ورق‌های سیاه، ضخامت آن را یک تا چهار میلی‌متر افزایش خواهند داد.

دو نوع ورق سیاه در بازار آهن‌آلات به فروش می‌رسند: اولین ورق، ورق سیاه معمولی است که با آلیاژ st37 ساخته شده و برای سوله‌سازی و صنایع ساخت‌وساز به کار می‌رود. دومین ورق سیاه، ورق صنعتی است که استانداردهای st52، A516_GR و A283 در ساخت آن به‌کار می‌روند و برای ساخت مخزن و کشتی، از آن استفاده می‌شود.

چرا به ورق نورد گرم ورق سیاه گفته می شود؟

تولید ورق با تکنولوژی نورد گرم به این معناست که مواد اولیه تولید ورق در دماهای بسیار بالا ذوب شده و در طی این فرآیند، ظاهر ورق سیاه مات می شود و به دلیل رنگ ظاهری آن در بازار از اصطلاح ورق سیاه برای آن استفاده می شود.

منبع :https://ahanhyper.com/

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن