یکی از متفاوت ترین تجربیات مسافرت به قشم، امتحان کردن غذاهای محلی بسیار خوشمزه آن به خصوص ماهی برشته یا کبابی است. طعم دل پذیر غذاهای محلی همواره یکی از مهم ترین ارکان سفر به نقاط مختلف یک کشور و حتی جهان را تشکیل می دهند. در میان بخش های مختلف ایران، جنوب کشور به عنوان مهد غذاهای تند با ادویه های خاص و متفاوت شهرت ویژه ای داشته و قطعا می تواند نظر شما را در مسافرت به قشم و دیگر جزایر خلیج فارس جلب کند. این مقاله با هدف معرفی غذا های سنتی قشم، تشریح آن ها و  قیمت غذا در قشم نگاشته شده است. پیشنهاد می کنیم با مطالعه این مقاله متفاوت و البته اشتها برانگیز ما را همراهی نمایید.

 

آپلود عکس

 

غذاهای محلی قشم

انواع غذاهای ایرانی همواره طعم دلچسبی دارند اما در این میان غذاهای سنتی ارزش دیگری داشته و مهم ترین بخش از فهرست غذاهای خوشمزه ایرانی را تشکیل می دهند. عطر و طعم غذاهای محلی نیز در مناطق جنوبی کشور به علت استفاده از ادویه های مخصوص زبانزد خاص و عام هستند. انواع غذاهای محلی جزیره قشم عبارتند از:

ماهی برشته و یا همان ماهی کبابی: عموماً از ماهی سرخو و سنگسر برای تهیه ماهی برشته استفاده می شود. این ماهی با سبزیجات معطری همچون گشنیز، شوید، پیاز خورده شده، انواع فلفل و ادویه شکم پر شده و سپس به وسیله آتش و زغال به صورت کبابی و برشته در می آید. جنوبی ها این غذا را همراه خرما و رطب میل می‌کنند.

کلمبا : کلمبا و یا همان حلیم ماهی برای بسیاری از مسافران جزیره قشم و گردشگران غیر بومی، یک غذای عجیب و غریب و شگفت انگیز است، چرا که اغلب ما ترکیب گندم و ماهی را یک ترکیب تعجب برانگیز می دانیم اما بهتر است بدانید که طعم این حلیم محلی بسیار لذیذ و فوق‌ العاده است. پیشنهاد می کنیم این غذا را از آشپزخانه های خانگی قشم تهیه کرده و در وعده صبحانه میل کنید.

زیبون : اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که به غذاهای پلویی علاقه بسیار زیادی دارید می توانید زیبون در قشم را امتحان کنید. زیبون، ترکیبی از خلال سیب زمینی، ماهی، گوجه فرنگی، زردچوبه و نمک است که در یک قابلمه جدا سرخ شده‌اند و سپس بر روی یک لایه از برنج آبکش شده ریخته می ‌شوند. برنج و مواد را به صورت لایه لایه به یکدیگر اضافه نموده و اجازه می دهند مواد دم بکشد.

هواری : هواری در زبان فارسی همان ماهی پلو و یا به زبان عامیانه تر همان سبزی پلو است که در جنوب کشور بیشتر با استفاده از ماهی هوور درست می شود. سبزی پلو با ماهی یکی از متداولترین غذاهای محلی جزیره قشم و دیگر جزایر جنوبی ایران بوده و شما می توانید طعم واقعی و شگفت انگیز این غذای جنوبی را در جزیره قشم امتحان کنید.

عنکاس یا ماهی مرکب : این غذا که حاصل ترکیب گوشت ماهی با دیگر جانداران دریایی است در کنار مواد خوشمزه دیگری همچون سس مخصوص عنکاس، سیب زمینی سرخ شده و مواردی از این قبیل سرو می گردد. شما همچنین می توانید این غذا را بدون مخلفات نوش جان کرده و طعم واقعی یک غذای جنوبی را دریابید.

برنج دیشو : این غذا حاصل ترکیب ماهی تلال و شیرین پلو است که با وجود ظاهر بسیار ساده خود یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذا های جزیره قشم است و در اغلب رستوران های این جزیره سرو می گردد.

پودینی کوسه و سفره ماهی : چنین غذایی را صرفا می توانید در مناطق به خصوصی از ایران همچون جزیره قشم تجربه کنید. این غذاها در اغلب نقاط قشم نیز کمیاب بوده و ممکن است مجبور شوید برای تهیه آن قیمت بسیار زیادی پرداخت کنید؛ با این حال قطعاً پس از صرف غذا به طعم لذیذ و فوق ‌العاده آن پی برده و آن را متناسب با قیمت اخذ شده می ‌دانید.

هواری چکو میگ : هواری چکو میگ یکی از غذاهای محلی قشم است که از ترکیب برنج و بچه میگوهای خشک شده تهیه می شود. در تهیه این غذا علاوه بر بچه میگو و برنج از عدس آب پز شده نیز استفاده می شود. این غذا طعم متفاوتی داشته و البته قیمت گران تری نیز دارد.

نان توموشی : نان توموشی یک نان ساده نیست بلکه به علت استفاده از تخم مرغ و پنیر در تهیه آن می توان آن را به عنوان یک غذای کامل در وعده‌ صبحانه میل کرد. مردم قشم نان توموشی را با انواع سس های خوشمزه جنوبی سرو نموده و در برخی از مناطق نیز به عنوان یک محصول تجاری به فروش می رسانند.

چاردویی : چاردویی نیز یک نوع پلو بسیار خوشمزه با استفاده از گوشت قرمز و یا گوشت ماهی، سبزیجات معطر، لیمو عمانی، ادویه و پیاز خرد شده است که در انتها با یک تخم مرغ ترکیب شده و آماده سرو می گردد. اغلب رستوران های قشم از برنج شمال و به خصوص برنج شهر گیلان برای تهیه این غذا استفاده می کنند.

 

آپلود عکس

 

کاتوغ تخم مرغ: اگر به غذاهای ترش علاقه مند هستید امتحان این غذا را به شما پیشنهاد می کنیم. این غذا ترکیبی فوق العاده از پیاز خورد شده، سیب زمینی، تمرهندی، زردچوبه و مقداری آب است که در انتها با یک تخم مرغ و مقداری رب و همچنین برخی از ادویه معطر و هل ترکیب می شود.

کاتوغ ماهی : برای تهیه این کاتوغ از انواع سبزیجات معطر همچون گشنیژ و شوید، سیر و فلفل سبز، پیاز خرد شده، ماهی نمک زده و سیر استفاده می شود. این غذا به همراه دیگر انواع کاتوغ ها در خانه های روستایی و برخی از منازل شهری تهیه می شوند و ممکن است برای تهیه آن ها در سطح شهر اندکی دچار مشکل شوید.

مهیاوه : این غذای عجیب و غریب از پودر ماهی به دست می آید. بله! درست شنیدید؛ پودر ماهی. برای تهیه پودر ماهی ابتدا سر و شکم ماهی متوتا را جدا کرده و پس از تمیز کردن در هوای آزاد خشک می کنند. این ماهی پس از خشک شدن به ‌راحتی پودر شده و پس از ترکیب با میزان مناسبی از نمک به صورت یک پودر بسیار شور در می آید. این پودر را با پودر تخم گشنیز، خردل و رازیانه ترکیب نموده و پس از اضافه کردن مقداری آب و پوست نارنج، در مقابل نور آفتاب قرار میدهند. این غذا پس از سه روز با یک ظاهر کاملاً تخمیر شده، طعم فوق العاده ای پیدا می کند. پیشنهاد می کنیم به هیچ وجه این غذای محلی را در مسافرت به جزیره قشم از دست ندهید.

کباب بز : این غذا از جمله معدود غذاهایی است که اکثریت قریب به اتفاق مسافران قادر به امتحان کردن آن هستند چرا که با طبع اغلب مردم ایران سازگار بوده و بیش از آنکه طعم یک غذای محلی قشم را داشته باشد همانند انواع غذاهاي ايراني در بسیاری از نقاط ایران می توان آنرا سرو نمود.

کوکوی ماهی شیر : کوکوی ماهی شیر به عنوان یک غذای فست فودی و سرخ شده از ترکیب موادی همچون ماهی چرخ شده، سیب زمینی نیم پز، سیر، پیاز، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه به دست می آید. این کوکو طعم فوق العاده ای داشته و با تمامی کوکو هایی که تا کنون امتحان کرده اید متفاوت خواهد بود.

 

محبوب ترین غذاهای محلی جزیره کیش

 

اکنون که به جزیره کیش رفته اید و با فهرست بلندبالایی از غذاهای محلی این منطقه مواجه شده اید حتما از خود می پرسید کدام یک از غذاها را در اولویت قرار داده و از کدام یک می توان صرف نظر نمود؟ ما در این مقاله مواد تشکیل دهنده غذاهای محلی قشم را ذکر کردیم تا شما بتوانید با توجه به ذائقه خود یک غذای مناسب را انتخاب کنید. با این وجود اگر می خواهید محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی قشم را بشناسید باید بگوییم که ماهی کبابی بهترین گزینه ممکن است که توسط گردشگران غیر بومی با استقبال بسیار زیادی مواجهه شده است. هرگز تصور نکنید طعم ماهی کبابی در جزیره قشم مانند دیگر نقاط کشور بوده و می‌توانید از آن بگذرید. پس از ماهی کبابی، پلوی زیبون، هواری، برنج دیشو و در صورت توان مالی، امتحان کردن عنکاس و پودینی کوسه یا سفره ماهی را پیشنهاد می کنیم.

قیمت غذاهای محلی در قشم

غذاهای جنوب کشور در اغلب رستوران های سنتی جزایر جنوبی سرو می گردند. قیمت غذا در قشم، با توجه در نقاط مختلف کاملا متفاوت بوده و بنابراین می توان گفت که با توجه به نوع رستوران و حتی نوع غذا باید مبلغ متفاوتی را پرداخت کنید. در ادامه به بررسی قیمت غذاهای محلی در بهترین رستوران های قشم خواهیم پرداخت.

 

آپلود عکس

 

رستوران حس خوب و گلدن فود

شما می توانید کباب کوسه ماهی و چلو قلیه ماهی را به همراه میگو با بهترین قیمت ممکن در رستوران حس خوب سفارش دهید. رستوران گلدن فود نیز ارائه کننده انواع غذاهای محلی جزیره قشم و به خصوص غذا های مختلف با استفاده از ماهی و میگو است. قیمت غذاهای محلی در این رستوران متناسب بوده و شما با یک سطح اقتصادی متوسط قادر به سفارش غذاهای محبوب این رستوران خواهید بود.

رستوران حاج غفور قشم

رستوران حاج غفور قشم به هماهنگی قیمت غذا و کیفیت آن معروف است. اگر می خواهید طعم دلپذیر غذاهایی که با میگو تهیه شده اند و یا انواع قلیه ماهی را در مسافرت به قشم امتحان کنید مراجعه به رستوران حاج غفور قشم را پیشنهاد می کنیم.

 

ارزان ترین و گران ترین رستوران های قشم

اگر به دنبال یک رستوران ارزان قیمت با منوی غذایی فوق العاده و غذاهای محبوب هستید رستوران آبشار گزینه‌ مناسبی است. نقطه مقابل رستوران‌ آبشار، رستوران الوند است که تقریباً منوی گران‌ قیمتی داشته و مهم ترین غذای محلی آن میگوی سوخاری است.

 

محبوب ترین رستوران های قشم از دید مسافران

شلوغ بودن رستوران نعیم می تواند نشان از تناسب کیفیت غذا با قیمت های درج شده در منو داشته باشد. رستوران قلعه به عنوان یکی از بهترین رستوران های قشم در یک فضای ساحلی واقع شده و منوی آن با توجه به صید صیادان منطقه متفاوت است. مهم ترین غذاهای این رستوران خوراک صدف، خوراک کوسه، خوراک میگو و ماهی مرکب است که البته قیمت بسیار بالایی نیز دارند. برای اطلاع از قیمت های تور قشم می توانید به سایت lahzeakhar مراجعه کنید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.